Skuldersmerter voksen dame

januar 29th, 2018 Posted by Nyheter, Pasientkasuser 0 thoughts on “Skuldersmerter voksen dame”

En voksen dame kommer til klinikken med flerårige skulderplager. Hun har problemer med å løfte den høyre armen  pga smerter. De siste ukene har hånden begynt å dovne bort og hun føler stikkende smerter i albuen. Spesielt om natten når hun ligger på høyre side forsterkes symptomene, og dette forstyrrer nattesøvnen. Smerten sitter konstant bak skulderen ved øverste kant av skulderbladet.

Ved test av funksjonell bevegelighet ses en tydelig kompensering. Skulderen er rotert innover og trukket fremover, og hun løfter hele skulderen når hun prøver å løfte armen. Derfor har musklene på baksiden måttet jobbe «overtid» og har etter hvert blitt stramme og vonde.

Nervene som forsyner armen kommer ut fra nakken og passerer blant annet under lille brystmuskelen (se bilde) på sin vei ut mot fingrene. Når denne brystmuskelen blir for kort og stram, fører det til at skulderen trekkes litt opp og frem, og det  blir det trangere om plassen for strukturene som ligger under.  Når man løfter armen eller ligger på armen på samme side vil det bli enda mindre plass og nervene som går ut il armen kan lett bli komprimert. Det kan føre til forstyrrelser i nervesignalene ned til armen, som igjen forklarer symptomene i arm/hånd.

For å løse denne pasientens skulderproblem er det viktig å gå løs på selve årsaken først. Vi begynte behandlingen med å løsne muskulatur og nerver på fremsiden av skulderen for å få skulderen tilbake i riktig stilling.

Bare ved hjelp av dette klarte hun å bevege skulderen smertefritt ved re-test. Vi løsnet også på muskulatur og nerver på baksiden av skulderbladet som var blitt stramme og irriterte pga langvarig overbelastning.

Etter 2 behandlinger hadde pasienten full smertefri bevegelighet i skulderen.

Tags: , , , , , , , , ,