Nevrovaskulær øvelse armer

februar 28th, 2018 Posted by MyoNeuro, Nyheter, Video 0 thoughts on “Nevrovaskulær øvelse armer”

Denne øvelsen egner seg godt for å bevege nevrovaskulære strukturer fra nakke til fingre. Disse strukturene strekker seg fra nakke- og hals region for deretter passere kragebenet på undersiden hvor de sprer seg videre til skulder, overarm, underarm og ut til fingrene. Nevrovaskulære strukturer er essensielle for alle vev og alle funksjoner tilknyttet kroppen din. Nervesystemet strekker seg kontinuerlig fra selve hjernen og hjernbarken, til ryggmargen og videre ut gjennom røtter og nervebaner.

Slapp hake og fri pust er viktig da muskulatur skal være avspent. Avspent muskulatur fra nakke/hals til skulder må være på plass under hele bevegelsen dersom det skal foreligge potensialer for nevrovaskulær strekk og glidning. Det er veldig lurt å gjøre denne øvelsen foran et speil de første gangene slik at du kan se hvordan du utfører øvelsen.

1. Roter avspent overarmen utad. 2. Strekk ut alle fingrene maksimalt. 3. Strekk armene rett ned til gulvet (m/ så avspente skuldre som mulig. 4. Løft armene opp til siden og over hodet mens du strekker armene ut av kroppen under hele bevegelsen. 5. Senk rolig ned armene. 6. Gjenta til du kjenner mindre/ingen strekk fra skulder til hånd (avhengig av problemstilling, tensjonsgrad på strukturene, mm).

Lykke til:)

Tags: , , , , , , ,