Smerter og stivhet i ryggen

mars 8th, 2018 Posted by MyoNeuro, Nyheter, Pasientkasuser 0 thoughts on “Smerter og stivhet i ryggen”

UKENS KASUS:

En mann i midten av 40-årene oppsøker MyoNeuro Klinikken på grunn av smerter og stivhet i ryggen. Dette har vart i mange år, og han har prøvd «alt» av behandling uten varig effekt. Han har også ofte hodepine som han føler trigges av stivhet i rygg/nakke. Han jobber på kontor og sitter derfor mye i løpet av dagen. Trening og aktivitet hjelper, men han stivner til igjen dagen etter. Ryggen er ekstra stiv om morgenen, men går seg litt til når han får beveget seg.

Hverken MR eller en grundig utredning hos revmatolog har gitt positive funn. Ved observasjon og undersøkelse ses en kroppsholdning tydelig preget av fleksjonsmønstring. Han går med begge føtter rotert utover og mye kompensering skjer i linjene opp til hofter/rygg på grunn av dette. Han har en meget stram baklinje grunnet kompensering og fleksjonsmønstringen over lang tid.

Behandling:
Vi behandlet isjiasnerven på begge sider og ryggmargen i øverste del av nakken for å øke elastisitet og fleksibilitet. Vi behandlet også brystmuskulatur på begge sider for å forbedre holdningen, samt begge føtter/ankler for å normalisere fotavviklingen.

Resultat:
Da han kom tilbake uken etter hadde han ikke hatt hodepine og følte seg mindre stiv i kroppen.
Etter 4 behandlinger over like mange uker har han fremdeles ikke hatt hodepine, og han føler seg generelt mye mer fleksibel. Holdningen har blitt bedre, og han har ikke lenger vondt i ryggen. Pasienten gjør skreddersydde øvelser for å opprettholde elastisitet og fleksibilitet og for å bryte den negative mønstringen som har pågått over mange år.

Dette er en typisk problemstilling som vi møter daglig på klinikken og som gjenspeiler den negative påvirkningen moderne teknologi har på oss alle i dagens samfunn- stillesitting! (PC, smartelefoner, dataspill osv).
Ta gjerne kontakt for mer info eller bestill en time i dag.
Disse øvelsene er meget gode for rygg og holdning:
Tags: , , , , , ,